Meester Ken
Because les is more!

Bewegingsonderwijs

Voordat een kind leert praten, is het al jaren bezig met zijn of haar motorische ontwikkeling: bewegen dus! Van liggen, rollen, zitten, kruipen en staan tot het uiteindelijk zal lopen. 

Bewegingsonderwijs wordt vaak minder belangrijk gevonden (of gemaakt) op scholen in Nederland. "Waarom zouden we meer gymmen wanneer wij als school worden afgerekend op onze CITO-scores?!" is een zin die ik helaas al veel te vaak gehoord heb. 

Goed bewegingsonderwijs draagt bij aan de resultaten van andere vakken! Echter, het is om nog veel meer redenen belangrijk: leerlingen leren beter samenwerken, kunnen beter omgaan met winst en verlies, de motorische ontwikkeling wordt er enorm door gestimuleerd (waardoor leerlingen zich veel minder vaak blesseren door bijvoorbeeld valpartijen) én de leerling kan kwaliteiten ontdekken waarvan het niet wist dat hij of zij die had.

Als gediplomeerd gymleraar geef ik lessen bewegingsonderwijs aan leerlingen van vier tot en met twaalf jaar. Tijdens deze lessen komen alle leerlijnen van het bewegingsonderwijs aan bod.

Benieuwd naar Meester Ken als docent Bewegingsonderwijs? Ga hier naar de contactpagina.

Diploma's en cursussen:

- Vakspecialist Bewegingsonderwijs, InHolland Academy te Rotterdam (2010 - 2013);.
- Breinkunde in het onderwijs, te Rotterdam (2015).